13 Temmuz 2013

Hoş bulduk!

Sevgili Evrim Olgusu okurları,

İki senedir Evrim Olgusu blog’unu ihmal ettik. Buna rağmen blog’umuza geçen zaman içinde ilginin olağanüstü arttığını saptadık.

Sevinerek bildiriyoruz ki, evrimle ilgili yabancı kaynaklardan yapılacak olan yeni çevirilerle yayın yaşamımıza geri dönüyoruz.

Biyoloji öğretmenliği eğitimi gören 75 öğrenci üzerinde yapılan yeni bir araştırma evrimin Türkiye’deki sorunlarını gözler önüne seriyor; %44 bu fikrin yoruma açık olduğunu, %68 de bilimsel delillere dayalı olmadığını düşünüyor. Biraz derinlemesine irdelenince bilimin doğası hakkında yetersiz ya da tutarsız fikirlere sahip olan kişilerin evrimi reddetmelerinin daha olası olduğu ortaya çıkıyor.

Türkiye’de 11 devlet üniversitesinde, biyoloji, biyoloji eğitimi ve temel bilimler bölümlerine kayıtlı 1098 öğrenciye yapılan başka bir anket de benzer sonuçlar verdi. %20.7 evrimi reddetti, %27.8 kabul etti, %51.4 ise, bu fikirlere yabancı olsalar gerek, kararsız olduklarını belirtti. (1)

Sevgili okurlar, bilime sırt çevirmek hiç şüphesiz ki Türkiye’yi karanlık çağlara götürecek, ülkemizin, sosyal, ekonomi ve eğitim alanlarında geri kalmasına yol açacak, bizi uluslararası konumunda yalnız bırakacaktır.

Amacımız Türk insanına layık olduğu doğru, olgusal ve bilimsel bilgileri vermek, evrim konusunda aydınlatmaktır.

İlginiz için çok teşekkürler.

Evrim Olgusu

Hiç yorum yok: